Inkomensbeheer

Als u moeite hebt met het beheren van uw inkomen en uw rekening tijdig te betalen dan kan Inkomensbeheer uitkomst bieden.

Wat is Inkomensbeheer?

Met Inkomensbeheer zorgt u ervoor dat uw vaste lasten altijd op tijd betaald worden. Zo weet u zeker dat u nooit meer extra kosten hebt en u niet wordt afgesloten van gas, water en licht.

Brink bewindvoering kan u meer zekerheid geven over het betalen van uw vaste lasten. Wij zorgen voor regelmaat in het betalen van uw vaste lasten en duidelijkheid in hoeveel geld u elke maand overhoudt. Dit gebeurd door uw inkomen, zoals loon of uitkering, te laten binnenkomen bij Brink Bewindvoering op een nieuwe bankrekening op uw eigen naam.

U geeft zelf door dat uw maandinkomsten hierop gestort moeten worden. Indien gewenst kunnen wij u hierbij ondersteunen. Ook geeft u uw vaste lasten door aan ons. Van alle inkomsten en uitgaven wordt een budgetplan gemaakt, een overzicht van wat er binnenkomt en wat er uitgaat

De post blijft u gewoon thuis ontvangen. U blijft zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen in de hoogte van de vaste lasten aan Brink Bewindvoering. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de jaarlijkse huurverhoging.

Bij inkomensbeheer geldt dat er geen schulden zijn en dat er ook geen nieuwe schulden en/of andere financiële verplichtingen zullen worden aangegaan die de uitvoering van het opgestelde budgetplan zouden kunnen belemmeren.

Budgetplan

Welk pakket u ook kiest, elke maand worden de vaste lasten door Brink Bewindvoering betaald. Van uw inkomen en vaste lasten wordt een budgetplan gemaakt. Zo weet u precies hoeveel geld er elke maand binnenkomt en hoeveel geld er elke maand uitgaat. Het geld dat overblijft wordt naar u overgemaakt. U ontvangt elke maand een rekeningoverzicht.

De post blijft u gewoon thuis ontvangen.
U blijft zelf verantwoordelijk dat er maandelijks voldoende inkomen binnenkomt en voor het doorgeven van wijzigingen in de vaste lasten aan Brink Bewindvoering. Dan passen wij uw budgetplan aan. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de jaarlijkse huurverhoging.

Momenteel bieden we twee pakketten aan m.b.t. inkomensbeheer.