Inkomensbeheer

Wat is Inkomensbeheer?

Vind je het lastig om je rekeningen op tijd te betalen? Of vind je het moeilijk om overzicht te krijgen van je inkomsten en uitgaven? Dan kunnen wij je helpen met Inkomensbeheer.
Met Inkomensbeheer worden de rekeningen van je vaste lasten altijd op tijd betaald. Vaste woonlasten zijn je huur/hypotheek, gas, water en licht, belastingen, maar ook je zorgverzekering en andere verzekeringen. Dit alles om te voorkomen dat er beslag gelegd wordt door een deurwaarder op je inkomen of spulletjes, maar ook zodat je niet wordt afgesloten van gas, licht en water.

Bij Brink Bewindvoering Inkomensbeheer kunnen we je helpen een overzicht te maken van je geldzaken: hoeveel geld komt er binnen en hoeveel geef je uit. We openen een nieuwe bankrekening op jouw naam, dit heet een “beheerrekening”. Je loon of uitkering moet op deze nieuwe rekening worden gestort, waarna de vaste lasten worden betaald.

Om een goed overzicht van je geldzaken te hebben, maken we samen een Budgetplan. Met een Budgetplan weet je hoeveel geld er binnenkomt per maand en hoeveel geld je elke maand uitgeeft. Let op: wij helpen en ondersteunen, maar de post blijf je thuis ontvangen en als er iets verandert moet je dat zelf doorgeven aan ons. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huurverhoging. Dit moet je aan ons doorgeven, zodat we het Budgetplan kunnen aanpassen. 

Wat kost Inkomensbeheer?

Er zijn 2 pakketten voor Inkomensbeheer: Basispakket en Totaalpakket

Basispakket InkomensbeheerTotaalpakket Inkomensbeheer
Beheerrekening openen bij Brink Bewindvoering op je eigen naam
Budgetplan maken
Het ontvangen van maandelijkse inkomsten
Betalen van vaste lasten
Maandelijks reserveren voor onvoorziene uitgaven
Elke maand wordt er vast bedrag naar je eigen rekening overmaken. Dit bedrag hebben we vooraf afgesproken.
Het aanvragen/wijzigen van alle toeslagen bij de belastingdienst
Het aanvragen van bijzondere bijstand en andere sociale regelingen bij de gemeente
Het aanvragen van kwijtschelding van de gemeentelijke en waterschapbelastingen
Het indienen van de aangifte inkomstenbelasting

Basispakket Inkomensbeheer per maand € 80,=
Éénmalige opstartkosten € 105,=

Totaalpakket Inkomensbeheer per maand € 120,=
Éénmalige opstartkosten € 165,=

Voor een 2-persoons huishouding geld een toeslag van 20%
Prijzen zijn inclusief Btw

Brink Nalatenschappen

Wilt u uw nalatenschap of erfenis vastleggen? Dat kan bij Brink Nalatenschappen. De Register Executeur registreert uw nalatenschap nauwkeuring en regelt de erfenis. Bij Brink Nalatenschappen kunnen wij u ook adviseren over juridische, fiscale en financiële zaken. Heeft u een vraag of wilt u eens kennismaken? Neem dan contact met ons op via www.brinknalatenschappen.nl